Gieten

Gieten is de methode om verf of lak, aan te brengen op houtproducten zoals plaatmaterialen, waarbij een hoge opbrengst wordt vereist (>100 gr/m2).

De coating wordt opgepompt vanuit een bus en door een gietkop geduwd, waarna de coating als een gordijn naar beneden valt op het werkstuk. De gietkop staat geplaatst tussen twee transportbanden, waar de coating wordt opgevangen en terug wordt geleidt naar de bus als er geen werkstuk wordt doorgevoerd.

Doordat er geen verneveling plaatsvindt is er geen coatingverlies.

De gietkop is in hoogte instelbaar en geplaatst op een separaat uitrijdbaar frame-unit voorzien van een oplosmiddel tank waarin de gietkop NA gebruik kan worden geplaatst om zodoende de reiniging te minimaliseren.

 

Het Soest Test Centre beschikt over alle technieken, uiteenlopend van eenvoudige tot geautomatiseerde machineopstellingen. Graag nodigen wij u uit om gezamenlijk te komen tot de best bij u passende oplossing voor uw project.

 

Gietmachine  model  VG

       

Verkrijgbaar in breedten tot 1.300mm

 

Schuine gietmachine model SG

Het model SG heeft  de mogelijkheid de transportband tot 30 graden schuin te zetten.Met slechts 1 keer doorvoeren kan nu het vlakke deel en 1 zijde van het product tegelijk gecoat worden.

Deze machine is dus uitermate geschikt voor het coaten van bijvoorbeeld glaslatten, plinten en rabat delen. In schuine positie is de machine beperkt tot een werkbreedte van 300 mm en in horizontale positie 350 mm.

  

 

Spuit-gietcombinatie model SGC

 Deze machine is een combinatie van twee technieken namelijk spuiten en gieten te samen.

De machine beschikt over een spuitcabine met aan weerszijden een automatisch spuitpistool om beide lengte kanten van het werkstuk te voorzien van een coating. Het vlakke deel van het werkstuk wordt vervolgens voorzien van een coating middels gieten.

Gieten heeft ten op zichten van spuiten geen enkel verlies aan coating en behoeft daardoor ook geen filters en afzuiging. Een enorme besparing van coating en reiniging wordt hierdoor gerealiseerd, waardoor deze combinatietechniek ideaal is voor bijvoorbeeld plaatmaterialen waarbij de zijkanten moeten worden mee gecoat.